Fit en Meer

Alles voor de beginnende hardloper

OVER MIJ

 

 

DSC_1236

 

Merel Niehorster

Van jongs af aan ben ik al veel met sport bezig geweest. Dit begon natuurlijk, zoals veel meisjes, met mijn eerste balletles. Al snel kwamen daar tennis, hockey en paardrijden bij.

Nu doe ik geen van allen meer en ben ik sinds 3 jaar aan het wielrennen en hardlopen. Als ik tijd over heb, ben ik in de sportschool te vinden voor fitness of een groepslesje X-Core.

We weten het allemaal, sporten is erg belangrijk voor ons. Niet alleen om in vorm te blijven, maar ook om gezond te blijven (zowel fysiek als mentaal). Sporten heeft immers een goede uitwerking op je hart, longen, kracht en beweeglijkheid maar ook op je mentale gesteldheid.

Tot 1 januari 2015 ben ik 5,5 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Soestdijk. Wegens een val met mijn racefiets en daardoor beperkte functie van mijn pols, heb ik dit beroep helaas moeten opgeven. Door de jaren heen als fysiotherapeut heb ik het belang van bewegen van dichtbij kunnen ervaren. Door te werken met verschillende doelgroepen ben ik erachter gekomen dat het voor iedereen belangrijk is om te bewegen. Of je nu herstellende bent van een sportblessure en weer volledig wil sporten of dat je fit wil blijven om zelfstandig te kunnen blijven wonen, iedereen heeft zijn eigen doel.

Hierdoor heb ik een grote affiniteit voor sporten en bewegen ontwikkeld, met name gericht op preventie; preventie van nieuwe blessures maar ook voorkomen oude blessures. Hierin richt ik mij met name op sportblessures en lage rugklachten.

Deze kennis en ervaring wil ik nu graag zelf overbrengen op de (beginnende) sportende mens.

FitenMeer.nl | Just another WordPress site
©2013